Ny legeplads? – Elverdal er din legepladsproducent

  Elverdal er et danskejet, internationalt legepladsfirma. Vi designer, udvikler, producerer og monterer legepladser og legepladsredskaber i højeste kvalitet til det offentlige uderum; både til skoler, institutioner, parker, boligområder og -foreninger, udendørs sportsarealer som skaterbaner, parkouranlæg, naturlegepladser m.v.

  Vi løser arkitekt- og anlægsopgaver i alle størrelser inden for legepladser i det offentlige rum, æstetiske uderum og legepladsprodukter samt legepladsredskaber.

  Vores arkitekter tegner legepladser, der ikke alene opfylder jeres ønsker til valg af legeredskaberne, men vi har også:


  • FOKUS PÅ BRUGERNES BEHOV
  •  FOKUS PÅ AT TILFØRE LEGEVÆRDIER
  • TANKE PÅ LANDSKABET OG HVORDAN LØSNINGEN 
  • PASSER IND I OMRÅDETS ARKITEKTUR
  • FOKUS PÅ FORSKNING OG INDARBEJDELSE AF 
  • NYESTE VIDEN OM LEG OG LÆRING
  • TANKE PÅ DE PÆDAGOGISKE MÅL
  • TANKE PÅ OVERHOLDELSE AF SIKKERHEDSKRAV
  • TANKE PÅ KVALITET OG GIVER GARANTI

  Den gode legeplads  Legepladsens legeredskaber har stor værdi for udvikling af barnets motorik. Derfor arbejder vi med at tilføre vores legeredskaber mange legeværdier, så hele kroppen og alle sanser kommer i gang.


  Leg og bevægelse er vigtige motorer for børns indlæring, sociale kompetencer og generelle trivsel. Men en legeplads skal også være sjov, og det skal krible i maven for at gynge, komme til tops i klatrestativet, køre i ’futtog’ sammen på rutsjebanen eller snurre hurtigt på karrusellen osv.


  På en god legeplads skal man også kunne finde rolige åndehuller til fordybelse og hængeud-steder, der giver muligheder for at snakke sammen i mindre grupper, især for de større børn, eller til at observere andre og deres aktiviteter. Forældre, lærere og pædagogisk personale har også brug for gode siddesteder, hvor de kan være sammen med børnene, mens de leger.


  Nogle gange bliver legepladsen til ved at benytte standardløsninger, andre gange skal nye legeredskaber designes helt fra bunden. Vi designer og producerer også specialdesignede legeredskaber, der kan opfylde særlige behov og ønsker. Et eksempel herpå er legeredskaberne til LegeHavet.

  Unikke koncepter og temalegepladser  En temalegeplads sætter fantasien i gang og kan formidle fx et historisk emne, dyreliv, industri eller en børnefortælling og gør legepladsen til et særligt udflugtsmål. Bliv inspireret af Elverdals projekter som Kilimanjaro-bjerget til Knuthenborg Safaripark, Christian Frederiks Plass i Oslo, Toglegepladsen ved Femte Juni Plads, fiskelegepladsen i Stavanger eller Elias & vennerne.


  Du kan se de nævnte legepladser ved at klikke på linket til vores referencer.


  Et koncept kan også være en stærk identitet eller opfylde helt specifikke behov hos brugerne fx understøtte en skoles sundheds- eller idrætsprofil, udvikle en træningsbane for synshandikappede eller løse behov på specialskoler. Et eksempel herpå er Skolen på Strandboulevarden.


  Vi samarbejder med skoler, institutioner, kommuner, entreprenører, rådgivende ingeniører, boligforeninger, landskabsarkitekter, designere og arkitekter. Nogle gange får vi et specifikt ønske til legeredskaber, andre gange får vi en arbejdsidé og en helt tredje mulighed er en fri opgave til at skabe et oplevelsesrum. Så om du har brug for arkitekthjælp, en projektpartner eller skal have specialdesignede legeredskaber fx til et skræddersyet tema, så hjælper vi med at udvikle et helt unikt uderum.


  Læs mere om Elverdal din legepladsproducent.

  Aktive uderum for alle aldre  Elverdal udvikler aktive uderum , som kan inspirere til aktiv livsstil og samvær for alle aldre. Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at børn og unge mellem 5-17 år er fysisk aktive i en time hver dag, og for voksne lyder anbefalingen på 30 minutter. Det arbejder vi for at skabe muligheder for.


  Udover legepladser til skoler, institutioner og offentlige rum, indretter vi fx også multifunktionelle sportsarealer, træningsområder, parkouranlæg, cykelbaner og skaterbaner. Et eksempel her på er parkouranlægget i Örebro


  Vores produkter er udviklet i samarbejde med professionelle udøvere.

  Legepladser der falder ind i landskabet  Vi går op i at lære stedet og omgivelserne at kende, så jeres nye legeplads og legeredskaber bliver udviklet med omtanke for byrummet og naturlandskabet omkring pladsen. Vores arkitekter er uddannede og trænede i at analysere og forstå stedets flow, brugerbehov og lokale forhold, så mulighederne udnyttes optimalt til at skabe langtidsholdbare løsninger.


  En god legeplads fungerer bedst, når den bliver inddelt i funktionelle zoner til vild leg, rolig leg, ophold- og hænge ud-steder. Det vil vi gerne fortælle mere om. Om du vil læse mere under afsnittet 'rådgivning', deltage i et af vores mange webinarer eller tale med os - er helt op til dig.