Skole med fokus på læring og bevægelse

  Bevægelse i undervisningen og aktive pauser er vigtige for Skolen på Strandboulevarden. Da skolen på Østerbro skulle etableres, ønskede Københavns Kommune derfor at få skabt et udendørs legeareal omkring et stort, sammenhængende legeredskab med forskellige legefunktioner, der understøtter børnenes motoriske og sanselige udvikling.

  Projektleder Mai Hammer, Københavns Kommune, om samarbejdet med Elverdal: ”Samarbejdet med Elverdal var yderst professionelt håndteret. Projektet var specielt, fordi det skulle koordineres ind i andre projekter. Her oplevede jeg Elverdal som yderst fleksible. Det endelige resultat blev helt som det skulle være. Alt blev opfyldt til punkt og prikke”.

  Koncept

  Efter oplæg fra Marianne Levinsen Landskab fortsatte Elverdal det kreative arbejde. Resultatet er en æstetisk iøjefaldende legeplads i en klar hvid farve, som giver lys og ro til skolegården. Med legepladsen har skolen fået styrket sin særlige sundhedsprofil, der har afsæt i Sundhedsstyrelsens dobbelt-KRAM.

  Legepladsens rum er inddelt i zoner med mange muligheder for både leg, bevægelse og træning, og til at hænge ud sammen eller kigge på. To specialdesignede, transparente klatretårne troner majestætisk i pladsens midte. De kan fx bruges til 5-10 minutters powers breaks i undervisningen og udfordrer børnenes mod og eventyrlyst. For tør du klatre helt til tops?

  Læs mere om bevægelse og læring

  Funktioner 

  Legearealet er opbygget omkring to specialdesignede klatretårne med hæng-ud måtter, klatrenet der forbinder dem og en lang rutsjebane til at tage turen hurtigt ned igen. At klatre i højden giver børnene fornemmelse for fare og udvikler risikomestring.

  Legearealet giver børnene mulighed for at prøve sig af i mange forskellige lege og udfordringer, som træner de tre grundlæggende sanser: vestibulærsansen, taktilsansen og kinæstesisansen.

  En tur på balancebanen udvikler styrke, koordination og balanceevner, når der leges ’jorden er giftig’, og man skal bruge hele sin krop for at blive hurtig i armgang og lianer, klare klatrenettet og nå ’sikkert’ over balancebomme. På Pylon karrusellen kan mange børn være med, og den er god til at etablere fællesskaber og social leg. Den snurrer nemlig hurtigst, hvis man arbejder sammen om at få den i gang.

  Er der brug for at puste ud, kan børn og voksne finde ro i gyngehængekøjer, og der er bakker i belægningen, hvor man kan hænge ud på og se på, at de andre leger.

  Legearealets materialer er stærke og langtidsholdbare. Til legepladsen er der anvendt stål, taifun-reb med stålkerne, kunstgræs og gummibelægning. En vandalsikker legeplads, der kræver minimal vedligeholdelse og kan klare ekstreme belastninger.

  Vil du vide mere om store klatrenet til skolegården?


  Placering
  Strandboulevarden 47
  2100 København Ø

  Byggeår
  2018

  Referencenummer
  2641 og 1843