LegeHavet - tematisk legeplads i Nordhavnen

Dit fragtskib er kæntret i havnen, og dets fragt ligger og skvulper i bølgerne. Skibets stævn stikker stadig op - En kran kan måske hjælpe med at redde fragten op af havnen, hvis du får kontakt til kranføreren.

I udbuddet fra Cobe til LegeHavet var der et ønske om to specialdesignede legeredskaber ’Kranen’ og ’Fragtskibet’ samt en forhindringsbane til en temalegeplads, som i udtryk og materialevalg skildrer Nordhavnens industrielle periode og harmonerer med havnens miljø.
LegeHavet er Århusgadekvarterets legeplads og rekreative område for familier i Indre Nordhavn og er for mindre børn mellem 1-10 år.

Elverdal vandt opgaven med udformningen og produktion af de to fantasifulde legeredskaber ’Kranen’ og ’Fragtskibet’ samt et fortællingsunivers omkring de to, der bringer Nordhavns industrihistorie ind på legepladsen i det moderne byggeri.Briefing fra Cobe til Elverdal

Oplæg fra Cobes landskabsarkitekter var en tematiseret legeplads. Elverdal skulle nyfortolke og designe en kran og et fragtskib, der i sit udtryk og materialevalg viste designidéerne samt gav en sammenhæng med den resterende legeplads. Desuden skulle en række legefunktioner, bestemt materialevalg og et udtryk, der harmonerer med det omkringværende havnemiljø, opfyldes.
Elverdals løsning - ét industrielle Nordhavns-udtryk

Skibsfragmenter, kasser m.m. 'flyder' rundt i en bølgende gummi-belægning omkring en specialdesignet legekran og stævnen på et fragtskib. Kranen har legeværdi som fx ophold og balance som på en rigtig havn.
Løsning har det industrielle Nordhavns-udtryk med materialer i rustfri og galvaniseret stål. Det specialdesignede kæntret fragtskibs varer er faldet ud og ligger i bølgegang.

Koncept

Elverdals løsning – legende industrihistorie i Nordhavnen

Til legepladsen har Elverdal udformet de to specialdesignede legeredskaber ’Kranen’ og ’Fragtskibet’ sammen med skibets vragdele, kasser m.m., der ’flyder' rundt og former en forhindringsbane i bølgerne rundt om legekranen og fragtskibets stævn.
Begge legeredskaber har fået et industrielt Nordhavns-udtryk ved brug af materialerne: eg, rustfrit og galvaniseret stål.
’Kranen’ er inspireret af de gamle kraner i havneområdet, der gennem tiden har læsset varer fra hele verden.
Med ’Kranen’ og ’Fragtskibet’ åbnes en dør for børnene til at forsvinde ind i rolleleg, enten med sig selv eller sammen. De forskellige materialer stimulerer sanserne hos de mindste og udfordrer børnenes klatre- og balanceevner.


Funktioner

'Kranen' og 'Fragtskibet' lægger op til rollelege omkring havnens fortælling. Men 'Fragtskibet' kan også blive til en drage og 'Kranen' til et slot, for i rollelegen kan barnet være lige der, hvor det fantaserer sig til at være.
Legeredskaberne udfordrer de lidt større børn med rutsje-, klatre- og kravle- og svingemuligheder, der øver balance, koordination og fart (kinæstesisansen). Samtidig kan 'Kranen' være en hule til en lille pause, hvor man bare kigger på.

Skibets vraggods er en forhindringsbane, der kan klatres op over eller gemme sig bag.
Banen har flere legeværdier som kropskontrol, rumfornemmelse, krydskoordination og spring, der styrker led- og stillingssansen. Kasserne fungerer også rent praktisk til opbevaring.

Legeredskabernes forskellige materialer stimulerer den undersøgende taktilsans (følesansen), der er med til at udvikle kropsbevidsthed, balance og forståelse af sin egen krop i omverden.
Materialerne til LegeHavet er valgt ud fra overvejelser om sikkerhed, at redskaberne konstruktionsmæssigt overholder alle krav og sikrer god holdbarhed.

Funktioner


Kranen: Opholdsplatform inden i kranens hus, rutsjebane, armgang, flere klatremuligheder: net, rebstige og tov med knuder

Fragtskibet: Rutsjebane og klatremuligheder

Forhindringsbane: Balancestubbe og -bomme i eg, trækasser til opbevaring, faldunderlag i helstøbt gummi i forskellige højder

Gynge hængekøjer, vippe springplatform og gyngestativ


Kontakt
Jens Bo Thorsager
bo@elverdal.dk

Placering
Århusgadekvarteret
2150 København Ø

Byggeår
2017

Referencenummer
3547 og 3550


Her finder du vores medarbejdere!


Har du brug for hjælp til at finde de rigtige legeredskaber, eller mangler du inspiration til design af dit uderum?

Uanset dit spørgsmål så hjælper vi dig videre.

Find kontaktperson