Legepladsfirma - vi skaber innovative uderum til leg og bevægelse

    Hos Elverdal skaber vi arkitekttegnede legepladser og uderum, der giver lyst til at lege, bevæge sig, dyrke sport og gøre ting sammen. Det er i byrummet, i lærings- og oplevelsesmiljøer og i naturen – der, hvor vi alle færdes, mødes og gør ting sammen.

    Som legepladsfirma samarbejder vi bredt, og vores kunder dækker både arkitekter, institutioner, kommuner, boligselskaber, foreninger, entreprenører m.v. Vores fokus er på at skabe mange legeværdier i produkterne og udvikle legelandskaber til mange formål.

    Nogle projekter begynder som en vision eller drømmen om et helt unikt uderum. Det kan også være, at stedet har en fortælling, som skal formidles gennem leg. I Oslo har vi fx lavet en legeplads, der hylder Norges natur og kultur.

    Til Bellakvarter har vi tegnet Aktivitetstaget Bella i et fleksibelt design, så det giver et aktivt fælles udendørs sted at træne, lege og mødes for de lokale. Samtidig dækker det behov hos Bella Centret for at have en udendørs venue til dets internationale aktiviteter. Til bydelen Nærheden i Hedehusene har vi skabt en naturlegeplads, som bringer den mere vilde natur ind i boligkvarteret.

    Andre projekter sker i samarbejde med andre landskabsarkitekter. Til Horsens Gågade har vi udviklet to legeområder: Aktivitetsstrøget og Kirketorvet, i samarbejde med Schul Landskabsarkitekter. Og i samarbejde med COBE har vi udviklet og produceret legeredskaber til LegeHavet i Københavns Nordhavn.
    Se flere projekteksempler under referencer på hjemmesiden.


    Elverdal udspringer som legepladsfirma af en idé om at skabe legepladser og uderum i et nordisk design, og med en høj kvalitet i æstetik og legeværdier. Vi ønsker at inspirere til bevægelse og leg, der styrker sundhed og livskvalitet - og pirker til nysgerrighed.

    Uderumsløsninger og legeredskaber


    I vores produkter lægger vi vægt på det æstetiske og høje legeværdier. Nogle produkter begynder som et specialdesignet legeredskab eller udemøbel, som senere indgår som del af vores faste produktlinje. Vi leger konstant med nye ideer til legeredskaber og design, der pirker til børns nysgerrighed og lyst til at udforske og bruge kroppen.


    Elverdal har et stærkt team af arkitekter, designere, montører og håndværkere. Samtidig samarbejder vi med nordiske og internationale designere og arkitektfirmaer. Vi har stor erfaring i at arbejde i tværfaglige samarbejder mellem bygherre, arkitekt og ingeniører.


    Som legepladsfirma omfatter vores services design, idéudvikling, rådgivning, legeviden, projektering, montage og legepladssikkerhed.

    Vi løser behov og udfordringer


    Elverdal designer uderummet til hverdagens rum, hvor mange færdes, bl.a. til skoler og institutioner, til udflugtsmål, boligområder, trænings- og sportsarealer til mennesker i alle aldre, også til særlige behov.


    Vores fokus er at løse behov, udfordringer eller nye formål. Eksempler på dette kan være, at byens offentlige rum skal hjælpe os til at bevæge os mere, kunne give trygge opholdssteder til teenagepiger eller rolige steder til at reflektere og finde stilhed. Eller skal skabes ro og plads til nærhed for familier med syge børn.


    Den måde, vi lever og lærer på, ændrer sig, og der opstår nye behov - Storbyer udvikler sig og bliver tættere, og den udendørs plads til træning må tænkes kreativt ind i byplanlægningen. Der skal skabes træningsområder, hvor seniorer har lyst til at komme hen og træne – flere og flere vil gerne gøre deres fysiske træning udendørs, fx fitness og calisthenics.


    Det kan også være at skabe steder, der henvender sig til unge teenagere, hvor de kan mødes spontant og fx træne uformelle idrætsformer som parkour. Eller som at undervisningsrummet skal tages udendørs som en fast del af skoleundervisningen.


    Det gode uderum er et frirum

    Elverdal arbejder i spændet mellem design af leg og bevægelse og arkitektur. Vi omsætter drømme og visioner til form og uderumsløsninger med lang holdbarhed. I samarbejder vægter vi at have en kreativ og åben dialog, fx igennem brugerinddragelse, workshops, skitsering og tilsyn. Eksempelvis har børn og unge i en fritidsklub været med til at lave moodboards til at visualisere deres forventninger til stemningen på den nye legeplads, vi skulle tegne.


    Vi synes, at det gode uderum er et frirum med leg og bevægelse i fokus. Samtidig skal det være et trygt rum, hvor man kan være sig selv, og som giver muligheder for at indgå i fællesskaber med andre. Med vores arbejde ønsker vi at bidrage til, at alle har mulighed for at være aktive og lege i det offentlige rum.