Trampolinmiljøer

    At hoppe er en fryd for børn, og i de senere år er trampoliner blevet et fast element på mange legepladser, træningsarealer eller legespots.


    På trampolinen kan man lege sjovt sammen i ’Kongens efterfølger’, tagfat eller ordlege. Udover at være en fest, styrker trampolinleg både balance og bevægelighed, og giver alsidig motion – også for voksne.


    Styrker reaktionsevne

    Hos Elverdal tænker vi hele tiden i idéer til nye legeredskaber og anderledes måder at sætte dem sammen, så legepladsen giver masser af motoriske udfordringer og varieret leg for børnene.



    Trampolinbaner øver børn i at hoppe langt og kort, bedømme afstande og afsæt. Du skal finde dit eget tempo og koordinere kroppens bevægelser, når du svæver i springet. Alt sammen er værktøjer, der styrker ens reaktionsevne.



    Når vores arkitekter indretter uderum, er trampolinen et dynamisk legeredskab til at skabe en ekstra dimension i legepladsens eller sportsarealets terræn.


    En nedgravet trampolin giver både sus i maven og skærper rumfornemmelsen, når man springer højt op i luften på et hop og lander ’nede i’ jorden. For så at gentage, ligeså mange gange man kan.



    "Der er rigtig mange gode grunde til at springe på trampolin. Der sker en masse almen grundmotorisk balancetræning, og styrkelse af reaktionsmønstre i ben og krop, samt øget stabilitet i ryg- og mavemuskler,"
    siger Lars Elbæk, lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i DGI-artikel.


    Kilde: dgi.dk/gymnastik/gymnastik/artikler/havetrampolin-er-for-alle-ogsaa-for-voksne





    Trampoliner sætter gang i fantasileg

    På tematiske legepladser er trampolinen med til at skabe punkter i uderummet, hvor barnet kan lege fantasilege inspireret af pladsens fortælling, fx snurre rundt i en vild ’hvirvelstrøm’ i Nordsøen, hoppe over lavaen på den ’vilde vulkan’ eller balancere på ’klipperne’ i Redningsbåden Elias’ univers.


    Trampoliner kan også være med til at forstærke oplevelsen af oppe-nede, være højt oppe og lege med niveauforskelle i bygninger eller stejle terræner, som i legepladsen ved BLOX-bygningen.


    Find inspiration til valg af en eller flere trampoliner i legepladserne til Chr. Frederiks Plass, Fiskelegepladsen i Stavanger, BLOX og Knuthenborg Safaripark.


    Vi arbejder med nedgravede trampoliner i mange størrelser og former - som cirkler, kvadratiske, loops og rallybaner. Med flere felter kan vi forme lange trampolinbaner, der giver mulighed for, at mange børn kan hoppe samtidig, fx på parkens legeplads.


    Bliv inspireret til, hvordan man kan etablere længere trampolinmiljøer i Angered Aktivitetspark og Fælledparken. Find dem under referencer.