Calisthenics – udendørs fitness med mange navne

  Udendørs træning er blevet populært. Det er nemt i hverdagen. Du kan træne, når du vil. Samtidig får du masser af lys og frisk luft, kan nyde byen eller naturen på alle tider af døgnet. Med Calisthenics redskaberne behøver du ikke tænke på ekstra udstyr, da du kun træner med din kropsvægt.

  Ordet calisthenics stammer fra de to græske ord: kallos og sthenos, der betyder skønhed og styrke. Træningen er slet ikke en ny trend. Den første omtale af træningsformen stammer fra den græske historiker Herodot, født ca. 480 år f.Kr, der beretter om, hvordan spartanernes stærke krigere trænede på denne måde.  Efterhånden er det lidt svære ord, som kan staves på flere måder, groet ind i vores hverdagssprog om de forskellige former for fitnesstræning. Callisthenics er den britisk-engelske stavemåde, og Calisthenics er den amerikanske stavemåde.  Når man lige høre ordet Callisthenics, kan man godt blive i tvivl om, hvordan det staves. Var det mon … Callisthenics, Calisthenics, Kalisthenics, Kallisthenics, Kalistenix, Kallistenix, Calistenix, Callistenix, Kallisteniks, Callisteniks, Kallisteniks, Kalisteniks, Qalistenix, Qallistenix, Qalisteniks, Qallisteniks, kastelniks, Kallastenix, Kalasthenix, Callasthenics, Callestenix, Callesteniks, Kallesteniks, Kallestenics, Kallestenix?


  Men om du staver det på den ene eller anden måde, vil du nemt kunne søge dig frem til et væld af youtube-videoer, blogs eller instagram-sider med inspirerende træningsøvelser og programmer til alle niveauer.

  Skaber sunde miljøer 

  Udendørs fitness- og calisthenics redskaber i parker eller byrummet giver alle mulighed for at kunne træne og skaber sunde uderum, der kan hjælpe til at forebygge fysisk inaktivitet og ensomhed. I dag har mange af os stillesiddende arbejde eller flere undervisningstimer i træk foran computeren. Derfor gør udendørs træningsrum det nemmere for alle at træne styrke, smidighed og kondition. Calisthenics er sjov og god begyndertræning for både voksne og børn, og I kan nemt træne sammen, da øvelserne kan varieres efter ens kropsstyrke. Det er en varierende træning for børn og unge, der nemt kan kombineres med leg eller læring.

  På de udendørs træningssteder kan du træne sammen med venner, eller går du derhen alene, møder du sikkert andre, som er i gang med at træne. Det er tit nemmere at komme afsted og træne, når det også bliver en social aktivitet sammen med andre.

  Fitnessredskaber


  Redskaber til Calisthenics kan sættes op i offentlige parker, på pladser, på havnefronten, i boligforeningens gård, legelande eller konferencecentre. For skoler og uddannelsesinstitutioner skaber de motionsøer og samlingssteder på udearealerne.


  Se Elverdals udvalg af fitnessredskaber til calisthenics.