Forhindringsbaner eller junglebaner?

  Baner med forhindringer giver fart på legen hos børn i alle aldre. Kan du holde balancen? Og kravle over nettet?

  Legen på en forhindringsbane, også kaldet en motorikbane eller junglebane, udfordrer alle bevægelser og sanser. Der er nok ikke nogen dele af kroppen, som ikke kommer på arbejde, når små og store børn har gang i
  en leg på en forhindringsbane.

  Fysisk udfoldelse er vigtig for børn, så de får let ved at bevæge sig, også senere som unge og som voksne. At have styr på motorikken giver samtidig barnet ro i kroppen til bedre at kunne lære andre ting i skolen.
  Sammen med motorikken trænes også de tre grundlæggende sanser: labyrintsansen, muskel-ledsansen og følesansen. Alle tre er vigtige for barnets indlæring af andre færdigheder, fx at læse.

  Men hvad er det med de mange navne?  Junglebaner


  Hos Elverdal kalder vi forhindringsbaner, træningsbaner og motorikbaner til børn for junglebaner.

  Vores junglebaner er oftest lavet i de eventyrlige og smukt krogede robiniestammer, der minder om en levende skov. Robinietræet har desuden en lang holdbarhed.

  Vi synes, at de forunderlige stammer sætter fantasien i gang og skaber et legende rum, som børnene kan udfylde med deres egne universer.

  Går banen mon over et hajfyldt vand? Er du på vej gennem en labyrint i troldeskoven? Måske er det en rumraket, som du svæver igennem, eller et bjerg du bestiger.


  Tip til at bygge en sjov junglebane

  Du kan sammensætte din junglebane, så den passer lige til det enkelte sted, omgivelserne og brugernes behov. Udover robinietræ, producerer vi også junglebaner i stål og træ. I et moderne boligkvarter kan kombinationen af stål og træ passe flot ind.

  Tænk over at skabe variation  Det giver legepladsen mange legeværdier og giver den lang holdbarhed. Derved får den flere udfordringer til forskellige aldersgrupper, og børnene har lyst til at komme tilbage og lege.

  Leg med designet  Det fantastiske ved Elverdals junglebaner er, at du haren bred vifte af elementer, du kan vælge imellem. I vores designværktøj Builder kan du lege med designet af din junglebane. Gå til Builder her.

  Bliv inspireret af omgivelserne  Form din junglebane efter stedet, så den taler ind i omgivelserne. Junglebanen kan have forskellige former. Den kan få form som en lang parallel bane, laves som en firkant, i en rund cirkel eller løbe i zigzag imellem træer.