Hvordan man kan skabe et unikt legepladsdesign?

    Tog, fisk, cirkusmagi, byhaven, senmiddelalderbyen, lys, klimamål, Genforeningshistorien – er bare nogle af de temaer, vi har arbejdet med til unikke legepladser og bevægelseslandskaber.

    Ideerne bobler vildt, når vi konceptudvikler over et tema. Samtidig er det vigtigt for os at kombinere det fantasifulde med det funktionelle, mange legeværdier og et velafvejet samspil med omgivelser og landskab.

    Lege- og bevægelseslandskaber formidler på en kropslig og sanselig måde. Her kan et unikt design skabe et vartegn for stedet, gøre legepladsen til et særligt samlingssted eller udflugtsmål.

    Vi kan skabe jeres drømmelegeplads og omsætte arkitektoniske visioner til leg og bevægelse. I et samarbejde kan du gøre brug af vores samlede viden og ekspertise som legepladsfirma.

    Inspiration - ​se tre eksempler på unikke legepladser


    1. Specialdesignet legeplads med togtema


    Til Femte Juni Plads på Frederiksberg har vi skabt en klassisk legeplads med specialdesignede Elverdal-produkter.

    Vi har arbejdet med et togtema, der knytter legepladsen til stedets omgivelser, da S-toget kører forbi lige bag den halvcirkelformede plads. Legepladsen er designet til både mindre og lidt større børn og bliver flittigt besøgt af lokale daginstitutioner og kvarterets børnefamilier.

    Legepladsen har et lille tog- og stationsunivers, hvor børnene kan relatere sig til S-toget og samtidig skabe deres egne fantasi- og rollelege.

    Legeværdier: Klatre, rutsje, balance, lege sammen, sandleg, motorik og sanseudfordringer samt fantasileg.



    Fortællingen går igen i mange af legeredskaberne
    Til legepladsen har vi specialdesignet et multiredskab bygget af bl.a. togvogne, rutsjebane, klatrenet, klatrevæg og lianer. Det klassiske legetog får her en ny dimension ved at blive hævet højt op i luften og giver legepladsen en mere fysisk udfordrende legeværdi, især for de lidt ældre børn.

    Til de mindre børn har vi skaleret togfortællingen ned til små trygge legeuniverser, børnene kan gå på opdagelse i: en lille station, skilte, byggeplads, ’bjerg’ og en udkigspost, hvor børnene kan holde øje og vinke til S-toget.

    På den lille station er skabt et legeunivers med passagervogne, billetluge, ur og skilte. Ved siden af ligger en kuffertbane til balanceleg. I toget kan børn på skift ’styre’ toget i førervognen, der har rat og talerør.

    Øvrige mini-universer er:
    Byggepladsen – med sandgraver og sandkasse
    ’Bjerget’ – en gummibakke med toglinjenet tegnet i gummibelægningen
    Balancebanen på rød- og hvidstribede togbomme.







    2. Klassisk legeplads med miniby-univers


    Legepladsen til Nordvanggårdsparken i Birkerød er en klassisk legeplads i den lille park ved Nordvang Søen. Legepladsen er lavet især til mindre børn og benyttes af lokale børnefamilier og institutioner på tur.

    Vi har arbejdet med at modificere den klassiske indretning med små designgreb. Landsbytemaet refererer til den gamle landsby Bistrup, som Birkerød er vokset ud af, formidlet i børnehøjde. Her er letgenkendelige by-elementer: huse, skilte, ruter, som former en åben ramme til kunne blive hvilken som helst by eller fantasiunivers, som børnene selv finder på. Her er det børnene selv, der hver gang skaber det helt unikke.

    Legepladsens byunivers bliver underbygget af legefunktioner, der refererer til nogle af de ting, der skaber en by og et lille samfund: fx postkasse, købmandsdisk, sandhejs, sandsi, talerør, bank med mønter samt byskilte.


    Legeværdier: Klatre, rutsje, balance, lege sammen, spejle sig, sandleg, koordination, sanseleg og fantasileg.

    3. Stor ikonisk legeplads


    Til Chr. Frederiks Plass i Oslo havde vi til opgave at skabe en ikonisk legeplads, der skildrer Norges mangfoldige natur og formidler de norske klimamål til både lokale og turister. Legepladsen på Chr. Frederiks Plass i Oslo stod færdig i 2019 – året, hvor Oslo var Europæisk Miljøhovedstad.

    For turister vil legepladsen være et af de første møder med Norge og norsk kultur. Her får de et strejf af Norges storslåede naturlandskab.
    For nordmænd vil pladsen skabe minder om barndom, ferier og oplevelser, man kan tale om på tværs af generationer. Legepladsen giver et bevægelseslandskab midt i byen og kan være med til at øge trivsel og bevægelse hos de mindste børn.

    Vi har inddelt legepladsen i øer, som tager én igennem Norges varierede naturoplevelser: fjeldet, havet, elve, bygder og et net af vandrestier. I midten troner et højt specialdesignet klatreanlæg ’Fjeldet’, der gør legepladsen synlig på lang afstand.
    Imellem øerne kan børnene følge ruter af ’vandløb’ og vandrestier over høje og lave legelandskaber. Legeområdet omkranses af et stort åbent område, der er ’havet’, hvor man kan hinke, spille bold og andre aktiviteter.


    Legeværdier og -funktioner i hvert minilandskab formidler landskabets særlige karakter:
    Stendysser: Hoppe på trampoliner
    Turtoppen: Hoppe og balancere på springplatforme og balancebane
    Lavlandet: Gynge og svinge i fugleredegyngen
    Bygden: Rolleleg, social interaktion og kommunikation gennem talerør til fjeldet
    Fjeldet: Klatre, kravle, rutsje på den høje specialdesignede klatreskulptur
    Granskoven: Viden om Norges natur, stiforløb og klimamål til større børn, unge og voksne


    Arbejder du på en temalegeplads og ønsker rådgivning?

    Kontakt os gerne for rådgivning, skitser, konceptudvikling, workshops, montering mv.

    Ønsker du, at vi ringer dig op? 

    Her kan du udfylde kontaktformularen, så ringer vi dig op.