Træ er et vidunderligt materialeHos Elverdal arbejder vi med en meget høj standard for vores materialer. Alle vores trævarer mv. er nøje udvalgte, så de har høj holdbarhed og et æstetisk udtryk, hvilket giver dig det allerbedste slutprodukt. Vi benytter FSC- og PEFC-certificeret træ. Læs her mere om det certificeret træ.

Træ er et organisk og levende materiale. Såvel farve, overflade, struktur og form kan og vil ændre sig med vind og vejr over tid. Og det er bl.a. det vi mener også bidrager til vores unikke redskaber og design DNA.
Vores træ kommer fra anerkendte leverandører og sorten er nøje udvalgt til den tiltænkte anvendelse. Så længe at funktion og sikkerhed er intakt betragtes ændringer over tid i træet som udgangspunkt ikke som gyldig reklamationsgrundlag.

Robinie
Robinie er med god grund blevet en af de mest benyttede træsorter i uderummet. De naturligt vuggende stammer giver et organisk og naturligt udtryk på legepladsen, og robinietræ har en høj holdbarhed. I EU dyrkes træet under kontrollerede forhold, og træets naturlige cellestuktur og indhold af naturlig garvesyre gør det velegnet til montage direkte i jorden.

Egetræ
Egetræ har været brugt igennem århundrede som noget af det smukkeste og mest holdbare træ. For eksempel blev Egeskov slot opført i 1554 i Danmark på et fundament af egetømmer, – og slottet står der stadig. Hos Elverdal bruger vi bl.a. egetræ til kanter, klatreanlæg og gynger. Kerneveddet på eg indeholder høje mængder af garvesyre og kan sættes direkte i jorden, hvor egestammerne kan stå i mange år

Lærk
Vi bruger lærk, der grundet den langsomme vækst giver træet en høj densitet og styrke. Lærk har mere end 90% kerneved, som betyder træet er naturligt imprægneret, og lærk har en meget lang holdbarhed. Vi lader træet stå ubehandlet, og med tiden patinerer det, og det får den velkendte flotte sølvgrå farve.