Stål med styrkeStål er en legering af jern. Til at bygge en del af vores legepladsredskaber benytter vi stålmaterialet, og vi bruger typerne rustfrit stål og almindeligt stål.

Generelt kan siges, at stål vil ruste og kan få et uønsket udtryk uden en efterbehandling. Vi benytter kugleblæsning eller galvanisering af stålet for, at du får ønsket kvalitet og udtryk. Rustfrit stål kan kugleblæses, hvilket vi alene gør for synets skyld samt fjernelse af evt. overfladerust. Galvanisering af stål er en efterbehandling af den almindelige ståltype, og dette gøres for at stålet ikke ruster.

De forskellige typer finder forskellige anvendelsesområder med forskellige fordele, men afhænger primært af dit ønske til legeredskabets udtryk.

Endelig kan både rustfrit stål og almindeligt stål få en slutbehandlingen med en pulverlakering. Pulverlakeringen er et lag pulver, der er elektrostatisk opladt. Legeredskabets ståldele vil tiltrække pulveret, og redskabet får med lakken en robust, jævn og heldækkende overflade, - der eventuelt kan tilføres en farve.


En høj stålkvalitet er vigtig, når legepladsen skal stå i mange år.Vores rustfrie stål er AISI 304 og vores ikke-legerede stål er S235. Når vi bruger ikke-legeret er varmforzinkning og zinklagstykkelsen opfyldt og dermed kvalitetskravene fra DS/EN ISO 1461.