Ny gynge til legepladsen

  Gynger er altid populære på legepladsen.

  Hvor højt kan du gynge? – Er det min tur nu?


  Gynger stimulerer motorik og giver venskaber

  På legepladsen er gyngen altid i gang, man aftaler tur, gynger hinanden eller sammen og ser, hvad de andre kan. Når børn først kan gynge selv, bliver der gynget i timevis.


  På tværs af aldre er gyngen et hyggeligt og socialt legeredskab.  At gynge er også fortrinligt for barnets motoriske udvikling og stimulerer vestibulærsansen (også kaldet labyrintsansen).


  Den er en af vores vigtigste sanser for rum- og retningsfornemmelse, evnen til at koordinere sine bevægelser og have et stabilt synsfelt.  At gynge giver oplevelsen af at svæve frit i luften, og det kilder dejligt i maven

  Gynger giver varieret leg

  Når barnet gynger og svinger, træner det grundmotorikken, for her skal der både øves at skabe kraft med sin krop, holde rytme og balance.
  Mange elsker gyngen, for det er ikke kun sjovt at sidde op og gynge. Man kan også stå op - eller ligge på maven hen over gyngen, og man kan fx øve sig i at få så god balance, at man også tør hoppe af, mens man gynger.  At gynge giver oplevelsen af at svæve frit i luften, og det kilder dejligt i maven.


  Gyngen kan være med i fantasilegen

  At gynge giver oplevelsen af at svæve frit i luften, og det kilder dejligt i maven. Gyngen kan være ens flyvemaskine, heksekost eller drage, som man flyver på gennem skoven, eller en båd man sejler i over havets høje bølger.  En gynge giver en social aktivitet til legepladsen

  Når børnene gynger hinanden, eller det lille barn bliver gynget af sin forælder eller anden voksen. Man kan være flere sammen på en af de store fugleredegynger, lave en hule og tale tæt sammen, mens man gynger.


  Om I har en stor eller lille legeplads, har vi helt sikkert en Elverdal gynge, der passer ind til jeres legeplads i det offentlige rum. Bliv inspireret af vores udendørs gynger til alle aldersgrupper - fra den lille babygynge til klassiske dæk- og sadelgynger, store fugleredegynger, gyngestativer med forskellige gynger og de mest cool hængekøjer.
  Vi rådgiver om valg af gynge, materialer, størrelse og sikker montering.

  Se de mange forskellige typer af gynger her.