Parkour til Thorildskolan - en reference

  Centralt i Kungälv i Sverige kun 21 kilometer nord for Göteborg finder man Thorildskolan. Skolen har ca. 450 elever fra 7. til og med 9. klasse.

  Skolens er oprindeligt bygget i 1950’erne men løbende tilbygget med en totalrenovering i årene 2015 til 2017. Stilen er funktionalistisk med lige linjer og blandt andet med smukke bygninger med kobbertag.


  Den smukke arkitektur kalder på …

  Med respekt for arkitekturen skulle vi finde en løsning, der tiltalte de unge elever. Her skulle være fokus på sport og aktivitet, og de unge skulle have albuerum med mulighed for at ’brænde energi af’. Skolen valgte installering af to forskellige parkouranlæg indfarvet i lyseblåt. Valg af farve spiller sammen med faldunderlag og hæng-ud møbler, der også er malet lyseblåt. Derudover valgte skolen også at få tre runde trampoliner, der blev opsat i forlængelse af hinanden. Endelig blev syv hopop (siddepullerter) sat i klynger, hvilket har skabt rum for fællesskaber.


  Her tænker vi på hinanden og miljøet


  Når eleverne starter i 7. klasse på Thorildskolan sættes de nye klasser, idet man mener, at en udlignet kønsfordeling, geografisk spredning samt et balanceret fagligt niveau giver det bedste læringsmiljø.
  Skolen har også som mål at arbejde aktivt med miljøspørgsmål, og skolen er bæredygtig.

  Thorildskolans idrætsprofil
  Man arbejder (Red. 2019) for at kunne tilbyde idrætslinjer.
  Thorildskolan - parkouranlæg

  Er du interesseret i at høre mere?   Placering
  Rosendalsgatan 2
  SE - 442 35 Kungälv


  Referencenummer
  3268

  Byggeår
  2017