Søndermarksskolen

På Søndermarkskolen gennemgik skolens udeområde en stor renovering i forbindelse med etableringen af deres nye legeplads, som Elverdal både stod for at tegne og opføre.

Plads til leg og læring

Et af de helt afgørende aspekter som renoveringen af bragt med sig er de mange klare farver, der nu giver liv til skolens udeområder.

Med henblik på at kunne flytte undervisningen udendørs, er der i udarbejdelsen af legepladsen lagt særligt vægt på at skabe en legeplads, der formår at kombinere leg og læring. Som eksempel på, hvordan det i dag giver sig til udtryk på legepladsen er gummibelægningen, der forestiller en simpel lommeregner. Her kan eleverne øve tabeller og diverse regnestykker. Hvis de skal begynde på et nyt regnestykke eller har regnet forkert, kan de tage en rutsjetur ned ad det indbyggede dobbelte rutsjerør, hvor de lander på ”C”.

Lommeregneren er lavet i en allerede eksisterende fordybning lige op til to af skolens store vinduer. Dermed har de både glæde af den farvestrålende lommeregner inde- og udefra.

Foruden den bemærkelsesværdige lommeregner prydes skolens udearealer nu også af en stor fugleredegynge, trampoliner og den populære The Way, der kan underholde én hel klasse samtidig. Alt sammen omringet af flot arkitektonisk anlægsarbejde.


Placering

Danmark

Byskov Allé 41, 4200 Slagelse

Udført

November 2013

Referencenummer

1838, 1988