Klubtorama - det fedeste efter en skoledag er at være ude 

  Skoledagen er ovre, hvad skal du lave? Det bedste er at lege frit og glemme tiden i hurtige fange-gemmelege, eller hænge ud, træne og snakke sammen med vennerne.

  Fritids- og ungdomsklubben Klubtorama havde før en lidt ældre legeplads med flisebelagt boldbane. I stedet ønskede de at få et uderum, som appellerer til hele brugergruppen af børn og unge mellem 10-18 år. Vigtigt var, at man også i vinterhalvåret kan bruge udearealet, og at det derfor får en god belysning.

  Elverdals design har givet uderummet en tydelig opdeling i zoner for aktiviteter, fitness og rolige pletter til at kunne trække sig tilbage på. Enkle materialer og klare farver giver pladsen et urbant udtryk, der falder naturligt ind i området. For at skabe en tryg og rar stemning i aftentimerne bliver parkourområdet oplyst med spots, og bænke får en dekorativ, indirekte belysning.

  Læs referencen med beskrivelse af produkter, proces m.v. her.


  Materiale - Klubtorama


  Pladsens mange muligheder


  Elementerne i Klubtoramas udemiljø giver mange muligheder for sjov leg og udfordringer, der træner både muskler, koordination og udholdenhed, og generelt styrker kropsbevidsthed.


  For de største vil parkourbanen være udfordrende på styrke og balance, når man bevæger sig både over, under og igennem forhindringer. Det er en god træningsform at være sammen om, så man kan lære tricks af hinanden.

  For de mindre børn vil parkourstativ og betonvægge forme labyrintiske ruter for fange-, gemmelege.

  For de unge, der er interesserede i at træne fitness, kan ribber og sveller bruges til øvelser som steps, boxjumps, mave/rygtræning.  Model - Klubtorama - parkour - træning

  Funktioner


  1) Kunstgræsområde med et stort parkourstativ
  2) Klatrestativ med hæng-ud måtter
  3) Klatrevæg i beton, der kan graffitimales
  4) Træningsribber og lianer
  5) Lave balancevægge
  6) Sveller til ophold og træning
  7) Græsareal omkring banen med opholdssteder og betonbænke under træerne
  8) Ping Out bordtennisbord, der kan males graffiti på

  Indretningen giver mulighed for gennemkig gennem legeområdet, så alle føler sig med i fællesskabet.

  Model - Klubtorama - funktioner  Koncept

  Street, urban og kreativ er nøgleord for stilen i Klubtoramas uderum, der er inspireret af miljøer, som de større børn og unge ofte kan lide – parkourbaner, graffiti og sportsbaner. Det skal være et sted til både leg, fri bevægelse og ro, hvor alle vil synes, at det er fedt at være. Både når man er 10-12 år og går i fritidsklub, eller kommer om aftenen i ungdomsklubben.

  Uderummet har mange sjove udfordringer, både klatre-, balanceleg, parkour, fitness og bordtennis. Trænger man til en pause, vil læse eller hyggesnakke, er det bare at fange en bænk i græsset eller klatre op på hæng-ud måtterne, hvor man sidde sammen.

  Den urbane stil er sammensat af betonvægge i varierende udformning, galvaniserede parkourrør og træsveller. Betonvæggene er placeret, så de ikke skygger for træer og bevoksning, og der er altid mulighed for gennemkig på tværs af området.

  En klatrevæg i beton bliver et vartegn for Klubtorama og kan ligesom bordtennisbordet graffitimales, så de unge kan sætte deres eget præg på stedet.


  Er du interesseret i at høre mere?

  Placering
  Godthåbsvej 251
  2720 Vanløse


  Referencenummer
  4994

  Byggeår
  2020