Gentofte Ungdomsskole – udendørs træningsareal for alle

  Med en bugtende 100 meter løbebane, trampoliner, crossfitredskaber m.m. giver træningsarealet ved Gentofte Ungdomsskole de unge et udendørs frirum til motion og samvær. Ikke kun i skoletiden, men også i fritiden, hvor arealet er åbent for alle – unge som ældre i lokalområdet.

  Gentofte LIV, en sammenslutning af lokale skoler, sportsklubber og kulturhuse, står bag initiativet, der udvider de eksisterende lokale idræts- og motionsfaciliteter.


  Materiale - Gentofte Ungdomsskole


  Koncept


  Vores arkitekter har skabt et træningsareal i en uformel stil, som taler til de unge og sætter gang i lysten til at bevæge sig.


  Idéen var at skabe et aktivt uderum til undervisningen af ungdomsskolens elever, men også for de nærliggende skoler, sportsklubber og alle, der bor eller kommer i området.

  Det ovale areal er opdelt i mindre træningszoner inden for en bugtende løbebane, der giver en legende dynamik til uderummet. I træningsredskaberne kan man bl.a. træne crossfit og OCR, hvilket forbedrer konditionen og er ideelt at træne i fællesskab.

  Alle funktioner på banen er produceret i langtidsholdbare materialer i høj kvalitet fx helstøbt miljørigtig gummibelægning, stålstolper og rustfrie barrer.


  Stemningslys og enkelte soldrevne lyspullerter omkring løbebanen giver en behagelig stemning på træningsarealet.
  Model - Gentofte Ungdomsskole - træning

  Funktioner


  Løbebane: Det sammenbindende element på arealet er en 100 meter løbebane – en bane der snor sig, går op over bunkeren og samtidig er funktionel, da den både kan bruges til 10 meters spurt og 100 meter løb.

  Crossfitareal: Indeholder træningsredskaber til alle muskelgrupper, der styrkes ved crossfit. Desuden indlagt træningsikoner i belægningen til intervaltræning.

  OCR-bane (ObstacleCourse Racing): OCR er et populært træningsfænomen. Forhindringsbanen kan benyttes alene eller sammen med andre i en konkurrence om at komme først.

  Trampolin (fitness): Trampoliner styrker kondition samt muskulatur i ben, balder og ryg. Samtidig stimuleres led- og stillingssansen, herunder evnen til at koordinere muskler og led i rette timing.

  Armkarrusellen: Styrker vestibulærsans og balance. Derudover arm-og rygmuskulaturen, når man skal holde fast i farten.

  Bliv inspireret til valg af fitnessredskaber  Model - Gentofte Ungdomsskole - funktioner

  Er du interesseret i at høre mere?  Placering
  Gentofte Ungdomsskole
  2900 Hellerup


  Referencenummer
  4754

  Byggeår
  2019