Farverige legehuse til Karavan Landskaps redesign af St. Göransparken

  Karavan Landskaps redesign af St. Göransparken i Stockholm er lavet med respekt for parkens kulturhistoriske kvaliteter og går igen i legepladsen. Parkens mange terrasser er bevarede, men flere er blevet ændrede med nyt indhold, der giver aktiviteter for flere målgrupper.

  På de nordlige terrasser kan børnefamilier og daginstitutioner finde legepladsen med de farvede legehuse med en flot udsigt udover parken.


  Elverdal har i tæt samarbejde med Karavan Landskap udviklet legehuse og klatreanlæg til legepladsen, som er designet med inspiration fra kolonihaver.


  Farverne understøtter temaet

  Farvesætningen er også afstemt med kolonihave-fortællingen, da Karavan Landskap vælger, at husene skal males i de klassiske svenske slamfarver - her svenskrød, umbra og okkergul. Slamfarver giver både en smuk fløjlsblød helmat overflade og giver en lang holdbarhed.

  Specialdesignede legehuse  Legehusene er custom design i Elverdals Olivia-serie med tilpassede vinduesformater efter husenes placering og lysforhold. Det giver gennemkig til de grønne omgivelser og ind til hinanden, når man leger i husene.

  Tre huse er placeret tæt sammen og former et lille bykvarter. Der er lave stakitter, så børnene får fornemmelsen af at komme ind i et lille bykvarter.

  Husene er samlet på et vinklet terrassedæk i lærketræ og ramme af egesveller. Det ene af husene er monteret på siden af dækket, så sandunderlaget kan komme helt ind i huset.


  To andre legehuse er hævet i højden til et klatreanlæg, der kan minde om en træhule.

  Indretningen af de små legehuse er forskellig, så der altid er noget nyt for børnene at opdage.

  Et hus har et lille bord og en bænk indenfor, et andet har blomsterkasse, skilt og købmandsdisk og i det tredje går sandunderlaget helt ind i huset.


  Leg oppe og nede


  Sammensætningen af legehuse og det høje klatreanlæg giver en lang række legemuligheder for børn i aldersgruppen 0-6 år.

  Kolonihavekvarteret ved hønsene er til de mindste børn. Her kan de lege rolle- og fantasilege, lege med sand eller lege gemmelege sammen rundt om husene.

  Klatreanlægget er sammensat af to Olivia legehuse hævet op på stolper og forbundet af et kort klatretunnelnet.

  Til at komme op og ned kan børnene både tage den lodrette klatrestige, klatrevæggen med klatregreb eller rutsjebanen. Her får børnene mulighed for at lege i højden og lidt vildere lege i et trygt miljø.

  Klatrelegen styrker krydskoordinering, der udvikler forbindelsen mellem hjernehalvdelene, hvilket bl.a. har indflydelse på barnets læseparathed.  Fotos: Karavan Landskap.


  Vil du høre mere om legepladsdesign i Sverige?

  Elverdal samarbejder tæt med landskabsarkitekter og i presales bistår vi med legepladsrådgivning og sparring om design og fysiske miljøers indvirkning på bevægelse, social udvikling og læring.

  Du er altid velkommen til at kontakte Elverdals Sverige team, der består af VD Simon Fredsted Nørrelykke, konsulent Karin Bångmann og konsulent Patrick Duivens, presales konsulent Patrick Olérs, operation support Pebbles Stormer og kundesupport Astrit Shala.


  Skriv til os på info@elverdal.se  Placering
  St. Göransparken, Kungsholmen
  Stockholm


  Referencenummer
  7216

  Byggeår
  2020