Mariebergsparken - legeplads i historisk park

  Kirstinehamn Kommune ønskede en ny legeplads i den historiske hospitalspark Mariebergsparken.

  Elverdal har arbejdet med et design i et let og elegant udtryk, som både i materialer, farver og former smelter ind i den omkringliggende natur og taler sammen med solpavillonerne i træ fra det gamle Marieberg hospital.


  Eventyrlig og spændende leg mellem bakkerne

  Til legepladsen har vi valgt funktioner, der appellerer til fællesskab og samarbejde. Funktioner, der rummer udfordrende legemuligheder på tværs af aldersgrupper.

  Stedet har et landskabeligt, skulpturelt udtryk og ligger tiltalende i parkens bakker. Området er inddelt i flere legeområder, der har masser af legeværdier for både de yngre børn, men i høj grad også de ældre.

  Legepladsen er et oplagt udflugtssted, hvor familier og børnehaver kan gå ture ud i parken til, spise sin medbragte mad, og børnene kan lege i længere tid.
  Fart på legen

  Legepladsen er et sted som opdages på turen i parken. Den giver oplevelsen af at finde en hule i skoven, eller et fuldstændig vidunderligt klatretræ. Hvem vil ikke gerne med op og se ud over pladsen fra 'trætophuset' på stolper?

  Børnene kan enten klatre op ad den lange klatrevæg med greb eller den buede stige, der samtidig fungerer som rutsjestænger til turen ned igen.

  Rundt om legetårnet ligger en balancebane, så flere børn kan lege samtidig på legepladsen. Her kan børnene øve deres balance og koordinationsevner på balancereb, skrå klatrenet, bølgende stiger og rullebom. Bevægelserne træner muskelstyrke og motorik og kan udfordre de lidt større børn, idet alle balanceelementerne enten bevæger sig eller ligger på skrå.

  Legeområderne er omkranset af bakker, der dels skaber læ og tryghed, men også mulighed for mere leg og ophold i nærheden af legen. Løber du op over bakken, kan du tage en hurtig tur ned igen ad rutsjebanen.
  Eller du kan flyve af sted på svævebanen eller tage en høj gyngetur på girafgyngen!  Rolige legeområder til de små

  For de mindre børn har legepladsen et roligt hjørne med en sandlegeplads, hvor de mindste børn kan fordybe sig i deres egne legeuniverser.

  For de små er girafgyngen en sansegynge, hvor de kan ligge på den store gynge og blive snurret rundt, eller bare vugge blidt frem og tilbage. Det styrker vestibulærsansen, som er vigtig for at udvikle rumfornemmelse og balance.

  Specialdesignet legetårn

  Legetårnet er et specialdesign af et Olivia legetårn med tag og fiskeøjevindue sat sammen med et udvalg af jungleelementer, som danner balancebanen.

  Hos Elverdal er vi specialister i design af modulære legetårne og klatreanlæg, og du kan blive inspireret af vores mange designs. Du kan også selv lege med designet i 3D designværktøjet Builder.  Er du interesseret i at høre mere?


  info@elverdal.dk
  (+45) 35 13 32 22
  Placering
  Mariebergspark
  Kirstinehamn


  Referencenummer
  4320

  Byggeår
  2019