​Herning fodboldgolf – fodboldspil for alle

  På fodboldgolfbanen kan hele familien drible bold og træne boldøjet. Banen realiserer et længe næret ønske hos Herning Fodbold Eksperiment om et supplement til deres professionelle fodboldanlæg. I fodboldgolf kan alle, uanset boldtalent, opleve glæden ved at lege med en fodbold.

  Kunstneren Rune Fjord er designeren bag det kombinerede sports- og kunstprojekt til Herning Fodbold Eksperiment og Herning Kommune, kurateret af HEART (Herning Kunstmuseum). Rune Fjord er ikke selv den store fodboldspiller, men så en skæg udfordring i at skabe en bane, der kombinerer sport og kunst til glæde for mange:

  Jeg har aldrig selv rigtig spillet fodbold. Jeg var altid den, der blev udtaget til sidst, når der blev sat hold", fortalte Rune Fjord med et grin, da banerne blev indviet. "Det har været en fornøjelse at blande kunst og sport sammen".


  Måske kan banen her få nye spillere på banen, sagde Rune Fjord ved indvielsen til Herning Folkeblad, 2017. De udfordrende baner og redskaber er leveret og monteret af Elverdal.

  Hvad er fodboldgolf? Spillet gælder om at få fodbolden gennem den 1,4 kilometer lange banes otte forhindringer med færrest antal skud og uden at bruge hænderne. Du kan se Herning Fremads fodboldgolfbane her.


  Placering
  Ringkøbingvej 66
  7400 Herning

  Byggeår
  2016

  Referencenummer
  -