Hauser Plads

    Den centralt beliggende Hauser Plads nær Rundetårn er blevet renoveret og gjort til en urban legeplads og et hyggeligt mødested for børn og unge i alle aldre.    Det legenede byrum

    Legepladsen er tegnet af Polyform arkitekter, hvortil Elverdal har leveret legeredskaber i form af to halvkugler. Halvkuglerne er i rustfrit stål fra serien Conlastic, hvilket giver legepladsen et skulpturelt præg på torvet. Desuden giver det et flot skær, når solens stråler rammer halvkuglerne.

    Det er ikke på forhånd givet, hvilken legeværdi de enkelte halvkugler har. Til gengæld taler de til børnenes kreative jeg og udfordrer dem motorisk, fordi det er op til børnene selv at finde ud af, hvordan de for eksempel vil kravler op på den. Til trods for halvkuglernes enkle udformning inspirerer de til mange former for leg. For eksempel kan børnene ikke blot klatre på dem, de kan også rutsje, lege gemmeleg bag dem, udforske deres balanceevne og sidde på dem.

    Modsat en almindelig rutsjebane kan børnene endda være flere om at rutsje ned på hver sin side og konkurrere om, hvem der kommer først. Halvkuglerne kan desuden ses som et godt mødested for unge i alle aldre, hvor der er plads til lidt hyggesnak midt på den åbne plads.