Gladsaxe Sportscenter - en urban jungle

  Hos Gladsaxe Sportscenter aflaster damme, kanalsystemer og bassiner nu vandsystemet, og samtidig åbner idrætsområdet op for uformelle og spontane aktiviteter.  En urban jungle
  I samarbejde med en landskabsarkitekt stod Elverdal for at skabe et idræts- og legeområde ved Gladsaxe Sportscenter. Projektet er specialdesignet som en legeplads, der både skal give anledning til sjov og udfordrende leg, og samtidig fungere som et af Danmarks største anlæg til regnvandsopsamling. Stedet kommer derved til at bestå af mere end åbne regnvandsbassiner, der bliver fyldt op, når det regner. Bassinerne bliver nemlig indrettet med specialdesignede legeredskaber, så man kan lege - både i tørvejr og regn.


  Temaet for området er en urban jungle med en rebbro, hængemåtter, pendulgynger, et klatretorv m.m. Samlet set et sted der skal appellere til både børn og voksne, hvor der skal være plads til at slænge sig, klatre, hænge ud og udfordre balancen. Her gælder det om at holde tungen lige i munden, hvis ikke man vil have våde fødder.


  Et bidrag til verdens mest banebrydende klimaløsninger

  I Cities100-rapporten fremhæves netop dette legeområde som værende en opfindsom klimaløsning. Rapporten præsenterer 100 af de bedste klimaløsninger fra verdens byer.

  Læs mere på Realdania.  Kontakt

  info@elverdal.dk

  Placering
  Gladsaxevej 200
  2860 Søborg

  Byggeår
  2015

  Referencenummer
  2042 og 2483