Fiskelegepladsen i Spilderhauggata

  Til Storhaug-området i Stavanger ønskede man en unik legeplads til en ny park tæt ved vandet. Idéen var at skabe et udflugtsmål, som formidler fortællingen om byens fiskeindustri samt at skabe et nyt eventyr sammen som bysamfund.

  Elverdal har tegnet Fiskelegepladsen, der er helt særligt knyttet til Stavanger bys rige fiskerihistorie. Pladsen har varierede lege- og læringsmiljøer, hvor der er tænkt på både små og store børn, forskellige legeformer, motoriske udfordringer og sanseoplevelser. Et sted, man altid gerne vil forbi.
  Pladsens mange muligheder


  Legeelementerne kan udfordre både balance, koordination og kropskontrol, når børnene 'fanger fisk' på klatrebanen, hopper trampolin i 'hvirvelstrømmen', snurrer i karrusellen eller klatrer i legeskibet.


  For de mindste børn bliver taktilsansen stimuleret af variationen i former og af de forskellige materialer, som både er kolde og varme at røre ved.

  Legepladsen lægger op til rollelege og samarbejde. I legen kan detaljer som fiskerelieffer, bøjeflåd på klatrereb, gamle konservesetiketter, tandhjul og styrrum være nøgler til at rejse ind i sit eget univers.

  Nysgerrigheden bliver vækket, og fantasien sat i gang. Fiskelegepladsens elementer giver børn og voksne mulighed for at eksperimentere og være nysgerrige sammen. Her skærpe børnenes opmærksomhed og koncentration, samt udvikler deres evne til at tage hensyn, samarbejde, vente på tur og hjælpe hinanden.

  Legepladsen skaber et urbant legemiljø. Materialerne er solide og signalerer robusthed, og kombinationen af stål og træ giver varme. Legepladsen er stort set vedligeholdelsesfri i kraft af materialerne og kræver minimal vedligeholdelse.

  Se vores legeskibe til legepladsen.

  Funktioner


  1) Fiskekonservesfabrik: 3 legehuse med tunnelrutsjebane, brandmandsstang, klatrevæg, hængebroer, skrå bjergvæg, armgang, balancebane. Læringsforløb i fiskeøjevinduer, motorisk læringsplatform, talerør, fiskekasser og tønder

  2) Legeareal i havet: Bred rutsjebane til bakke, karrusel, fiske-fjedervipper, trækasser til ophold, bælte- og fugleredegynge

  3) Skib: Legeskib med klatrenet, styrehus med bevægeligt rat, dobbelte glidestænger og buet stige

  4) Taktile indbygningselementer: Under skibet kan man lege i motorrummet, der har bevægelige dele

  5) Fiskestime: Klatrenet, balancebom, fiske-balancefjedre, trampoliner, 3D balancebane og spil nedlagt i gummibelægning

  Koncept – skal du have sardiner i olie?

  På Fiskelegepladsen i Spilderhauggata leger børnene sig ind i Stavangers historie på en anderledes måde. Fra fiskens liv i havet, fangsten, til transporten ind på konservesfabrikken, hvor fisken måske bliver til sardiner i olie. Legepladsen giver Storhaug et attraktivt udflugtsmål for børnefamilier og -institutioner.

  Legepladsen er scenografisk med fine detaljer fra fiskekonserves, fabrik, fiskerbåd, fisk og hav. Detaljerne er udvalgt i samarbejde med den lokale projektgruppe for Storhaug-området og er specialdesignede af os.

  På skibet kan du ’sejle ud’ på det store hav og opleve strømninger, bølger og bevægelser i vandet, som er tegnet op i gummibelægningen. En stor stime fisk kommer forbi på klatrebanen, og fra skibet lastes fangsten over i kasser, du må balancere over for at nå ind på sardinfabrikken.

  Vil du læse mere om udflugtsmål og legespots?

  Er du interesseret i at høre mere?   Placering
  Spilderhauggata
  Storhaug, Stavanger


  Referencenummer
  3972

  Byggeår
  2018