Femte Juni Plads - en legeplads inspireret af omgivende miljø

  Toget kører nu, hop om bord og tag med …
  Til Femte Juni Plads har Elverdal skabt en temalegeplads inspireret af omgivelserne – S-toget, der kører tæt forbi, og den flotte grønne park omkring. Vigtigt var, at den nye legeplads er sjov at lege på for både store og små børn, og at pladsen kan være et udflugtsmål for familier og institutionsgrupper.

  Togtemaet går igen i alle legeredskaberne, og en bred udkigsplatform mod S-togsbanen skaber et sted at samles, have tid til at iagttage og fordybe sig, vinke til toget og digte historier om mennesker på rejse med toget.







  Pladsens mange muligheder


  Specialdesignet ’flyvende togbane’ med klatretårne, -broer, lianer, høj rutsjebane og klatrebane udfordrer de store børn på balance, koordination og muskelstyrke.


  Et bakket legeareal med S-togsnettet tegnet op i gummiunderlaget giver plads til at hinke, spille bold eller bare hænge ud og iagttage de andre børn lege.


  Togstation, togvogne og balancebane giver de mindre børn et miniunivers til rolleleg under parkens træer. Fra den forreste vogn kan børnene tale i talerør over til den travle byggeplads i sandkassen, hvor der kan skiftes til at grave med sand-graveren og si sandet til det fineste støv igennem vippesien.


  Funktioner


  1) To legetogvogne med siddepladser, rat og talerør, samt lave klatrebroer i træ og net


  2) Stations-legehus med billetluge, indgang, ur og tre små kufferter

  3) Balancebane af 11 trækufferter

  4) Husfacader med vindue og sandsi/spejl

  5) Sandkran og sandlegekasse til opbevaring

  6) Balancebane af stubbe og bomme samt seks togskilte/kryds

  7) Klatreanlæg med tre legetogvogne, kravlebroer i stål med netbund, rutsjebane højde 2 meter, klatrevæg, balancereb, lianer og stige

  8) Bakke i helstøbt gummi

  9) Cykelkarrusel og gyngestativ (genanvendt)

  Se alle vores rutsjebaner
  her.


  Koncept 

  Elverdals design af legepladsen til Femte Juni Plads tager udgangspunkt i en fortælling om S-togsbanen. Vi har givet det klassiske legetog en ny dimension ved at lade det bugte sig op i højden og kombineret toget med andre legeredskaber til en klatrebane, der kan udfordre de større børn motorisk. For de mindre børn fungerer et stationsunivers som en indgang til at drage ud på opdagelse med toget, være togfører og andre roller. Stationsuniverset består af legehuse og skæve balancebaner af trækufferter, -stubbe og stationsbomme.

  ’At se på tog’ er ofte et hit hos børnehavebørn, og legepladsen har fået en bred træplatform med vinduer ud mod togbanen, hvor børnene kan løbe hen og vinke til togene.

  Legepladsen er designet til at give plads til forskellige legeaktiviteter og er inddelt i oaser med designkanter i træ imellem til at inddæmme faldsandet og give mindre vedligehold.

  Skal I også have renoveret legeplads? Vi hjælper med rådgivning om design og legeredskaber.

  Er du interesseret i at høre mere? 



  Placering
  Femte Juni Plads
  Frederiksberg


  Referencenummer
  4134

  Byggeår
  2018