BLOX – en legeplads i centrum af dansk design

  BLOX er en bygning bestående af boliger, kontorplads og meget mere lige midt i København. Det er det hollandske arkitektfirma OMA, der har designet den bæredygtige BLOX-bygning, og dertilhørende legeplads blev udviklet i et samarbejde mellem OMA og Carve.

  Legepladsen til BLOX blev designet, så den komplementerer BLOX's stil, og legepladsen fremstår i dag som en integreret del af hele projektet med et funktionspræget, minimalistisk og urbant udtryk. Elverdal har realiseret OMA og Carves designs og idéer med udgangspunkt i vores ekspertise inden for byggetekniske forhold, materialevalg, legeværdi og legepladssikkerhed. CAVE er inden for legepladsbranchen kendt for at kreere store nytænkende og banebrydende designs og løsninger.  Legeværdi
  På trappen er der mulighed for at kravle, klatre og rutsje. Trappen anvendes desuden til ophold og iagttagelse af andres leg. I den store hule under trappen er der mulighed for at lege i legehuset, gynge, bygge sandslotte og lege gemmeleg i den store kravletunnel. Et stort transparent Play Cage på siden af bygningen stimulerer led- og stillingssansen. Både børn og voksne bliver udfordret her. Langs Play Cage ligger en boldbane, der særligt egner sig til større børn, unge og voksne. Legepladsen rummer flere centrale sansemotoriske udfordringer:


  Vestibulærsansen: Gynge
  Kinæstesisansen: Kravle, klatre og boldspil
  Taktilsansen: Berøring med sand, stål, gummi og træ


  Materialevalg
  Materialerne til legepladsen er udvalgte, så de både i udtryk og kvalitet matcher et urbant og offentligt tilgængeligt miljø. De primære materialer er rustfrit og galvaniseret/pulverlakeret stål. Sekundære materialer er taifun-reb med stålkerne, som er vandalsikret. Hovedtrappen er beklædt med præfabrikeret EPDM gummi, der er skridsikkert, mat i udtrykket og blødt at røre ved. Farvepaletten er gennemgående neutral og falder naturligt ind i det omkringværende miljø. Legehus er udført i lærk.  Proces

  1. Realdania ønsker at skænke København et rum for design og arkitektur.
  1. Realdania vælger OMA som hovedarkitekt på bygningen, der har Carve med som designer af legepladsen.
  3. Züblin vælges som hovedentreprenør på projektet.
  4. Züblin vælger Elverdal som underentreprenør til legepladsen, hvilket inkluderer value engineering ved at sikre, at de designmæssige ønsker, byggetekniske forhold, materialevalg og legepladssikkerhed går hånd i hånd.
  5. Daginstitutioner fra området har deltaget i brugerinddragelsesprocessen.
  6. Elverdal sparrer løbende med Züblin og OMA omkring justeringer, materialevalg m.m.
  7. Elverdal tegner den endelige løsning færdig.
  8. Elverdal fremstiller og bygger den endelige løsning.  Vil du gerne høre mere?

  Placering
  Bryghusgade
  1473 København K

  Byggeår
  2017

  Referencenummer
  3911