En byhave-legeplads i Aksel Møllers Have 

  Legepladsen til Aksel Møllers Have på Frederiksberg er inspireret af byhaven med køkkenhaver, mere vildtvoksende natur og udendørs steder at mødes og nyde naturen. Udover en masse legefunktioner og opholdssteder er haven en grøn oase til at fordybe sig - finde biller, høre bierne summe og gemme sig i huler i hækken.


  Her kan børn skabe sine egne fantasilege, lege tagfat på balancebanen af store havespader i træ, mærke sandet gennem kæmpegulerødder i sandkassen eller ride en tur på havens snegl. Eller vil du hellere klatre med over edderkoppens spind og lege i minibyen af legehuse og -tårne?

  Tanken bag legepladsen er at få fornemmelsen af at befinde sig i en kæmpestor have med mange små siddekroge og forskelligartede legeområder, der giver motoriske og sanselige udfordringer for både børn og voksne.


  Stier og små træbroer forbinder de forskellige legezoner og inviterer til at gå på opdagelse. Samtidig giver de tryghed ved at skabe udsyn på tværs af haven.
  Materiale - Aksel Møllers Have


  Bynatur


  Vi har ønsket at skabe en legeplads, som leder tankerne over på naturen og haven. Her kan børnene finde flere genkendelige elementer som grøntsager, edderkoppespind, havehuse og haveredskaber.

  Alt dette bliver kombineret med en masse legefunktioner og rum til at skabe sin egen fantasileg.


  Gulerødderne i sandkassen er skulpturelle og samtidig sandleg-redskaber. De stående gulerødder har ”ormehuller”, hvor børnene kan kigge igennem og kan si sand i og sprækker til at føle og mærke på.

  I byen kan man lave sin egen grøntsagsbod eller købe en is.


  Model - Aksel Møllers Have - bynatur, havehuse, grøntsager, sandkasse  Bedre udsyn og flere siddesteder


  Vi har sammenbundet områderne visuelt ved at ændre i beplantningen og lave ”smutveje” igennem de grønne øer. Der er skabt flere opholdsmuligheder fordelt jævnt over pladsen, så forældre kan være tæt på deres legende børn.

  Haven har en opdeling af legeområder til de mindste børn og til de lidt større børn, uden dog af skille dem helt ad. Legezoner til de mindste børn er placeret, hvor der er mere skygge, så vuggestuebørnene kan lege beskyttet.


  Model - Aksel Møllers Have - ophold, legeområder, legezoner  Er du interesseret i at høre mere?  Placering
  Aksel Møllers Have
  2000 Frederiksberg


  Referencenummer
  8260

  Byggeår
  2020