Bellakvarterets aktivitetstag – kom i form på toppen af din by   

Aktive udeområder, tæt på naturen og lokalt bymiljø er efterspurgte kvaliteter i større byer. Visionen bag Bellakvarteret er at skabe en pulserende bydel med samme tæthed og nærhed, som i Københavns eftertragtede brokvarterer. En bydel der mikser københavnsk hverdag med Bella Centrets internationale liv.

På toppen af Bellakvarterets logistikcenter får man mulighed for at dyrke udendørs sport, bevægelse og leg. Her etablerer Elverdal i 2020 et stort aktivitetstag til træning, boldspil og events, sammen med et hyggeligt, parklignende område i gadeplan til kvarterets børnefamilier.


Der var et ønske om at skabe et aktivt, funktionelt uderum både for de lokale og for Bella Centrets internationale liv. Tagets basketballbane er derfor fleksibelt indrettet og kan nemt omdannes til venue for Bella Centrets modeshows, filmvisninger osv.

Koncept

Med aktivitetstaget får Bellakvarter et åbent, fællesrum for aktiv bevægelse, træning og sport. Savner man idéer til træning og outfits, vil modemessen CIFF Showrooms gøre brug af taget med events, der inspirerer til en mere sund og sporty livsstil, og samarbejder med sportsverdenen.

Grundtanken er at skabe et multifunktionelt udeareal, der opfylder både beboeres og Bella Centrets ønsker og behov. Med de mange trænings-, lege- og opholdsfaciliteter bliver aktivitetstaget et naturligt mødested i kvarteret, og legeparken danner et frirum for børnefamilier med sjove og udfordrende legefunktioner og små, grønne oaser til ophold.

Vores koncept for aktivitetstaget er inspireret af bygningens funktion som logistikcenter. Formsproget fra transportkasser og -ruter går igen i kasseformer, der stables, kan bevæges eller står åbne. Samtidig er banens belægning et grafisk billede på bevægelse – ruter, veje og måder at transportere sig selv rundt på.

I designet leges med oplevelsen af lys og mørke, og om aftenen bliver taget til et urbant natlandskab, der giver liv til den rå industribygning.

Funktioner på taget

En stor basketballbane giver et stort fleksibelt areal på taget, der nemt kan omdannes til Bella Centrets formål fx receptioner, modeshows og konferencer. Alle faste installationer ligger derfor uden om banen.

De mange forskellige træningsfaciliteter vil appellere til mange, for her kan man træne både aerob og anaerob træning, motorik og smidighed. På 100 meter løbebanen kan man træne intervaller, balance og koordination.

Udover basketball kan den store bane også bruges til fodbold eller andre boldspil, hvor man er mange. Er man kun få, er den lukkede pannabane ideel til boldspil eller hockey.

Aktivitetstaget kan tilgås fra to trapper fra gaden eller direkte fra CIFF Showrooms.

Funktioner på legepladsen

Fra taget kan man tage en lang rutsjebane eller trappen ned til en grøn park på bygningens vestside. Her har de mindste børn et hyggeligt legehjørne tæt ved bygningen, som kan skærme for solens stråler. I legehusene vil barnet finde ro til rolleleg og fantasifuld aktivitet med venner og søskende. Men der kan også tages en fange-gemmelege på det grønne område, hvor bakkerne kan være øer, hvor den farlige krokodille ikke kan fange dig.

De større børn kan udfordres på motorik, styrke og koordination i den høje klatreboks, rutsjebanen og klatrebanen på det grønne areal. På klatrebanens lianer trænes balance og krydskoordination, styrke og kropskontrol. Her bliver man en hel akrobat og får kropskontrol.

Pylonkarrusellen er sjov at snurre i, både at være op i, og løbe rundt om og snurre kammeraterne. Hvis man hjælpes ad, giver den snurreture, der kilder i maven.

Parken omkranses af tæt grøn beplantning til at skærme for trafikken omkring centret.


Kontakt
Jens Bo Thorsager
bo@elverdal.dk

Placering
Bellakvarter
2300 København S

Byggeår
2020

Referencenummer
5077