Dragaberget Barnehage – legeplads i børnehaven med vikingetema

  En legeplads, der vækker barnets fantasi og lægger op til rollelege på tværs af aldersgrupper.

  Vikingeskibet er klar til at sejle ud på havet. Man ser for sig, hvordan skibet skal gøres klart, inden vikingerne drager ud. I vikingelandsbyen er der også masser af sysler, der skal gøres, og alle er med.

  Elverdal har tegnet den tematiske legeplads til den private børnehave og daginstitution Dragaberget Barnehage i Hundvåg. Ud for Stavanger ligger fjeldet, hvor vikingerne trak deres skibe op på land og byggede en stor landsby. Lokalhistorien er inspirationskilden til designet. I designet er genanvendt nogle af legeredskaberne fra den tidligere legeplads.

  Legepladsen er udført i samarbejde med Stangeland.  Vikingetiden og fantasileg

  Udearealerne er opdelt i legezoner til de mindste børn på 0-3 år, og til de større børn op til 6 år. Konceptet lægger op til leg, bevægelse og fællesskaber, men samtidig til ro, fordybelse og læring.

  Skibet og landsbyen inviterer børnene til at gå på opdagelse og udfolde deres egne fantasiuniverser – både i mindre grupper og i større fælles aktiviteter på tværs af aldersgrupper. Det store vikingeskib oppe på bakken er spændende at klatre op på for at se udover hele legepladsen. Rundt om skibet kan børnene balancere og klatre over net og balancetoppe. Skibet er stort nok til, at mange børn kan lege sammen i fange- og gemmelege.
  Tæt ved skibet ligger vikingeborgen og en balancebane med elementer fra vikingetiden. Her er sværd, tønder, dragehoveder, økser og skjolde udformet til en balancebane, som giver motoriske udfordringer.


  Åbne, frie arealer med plads til mange børn (og voksne) giver mulighed for boldspil og plads til fx fælles arrangementer i børnehaven.  Leg der stimulerer kinæstesisansen

  Med sine varierede bevægelsesudfordringer understøtter legepladsen barnets udvikling af kinæstesisansen, også kaldet muskel-ledsansen. Det er den sans, som styrer, hvordan vi koordinerer vores bevægelser.

  Aktiviteter og lege, der stimulerer kinæstesisansen er at kravle, klatre, hoppe, balancegang og være ude at lege på ujævne underlag og varierede materialer. Læs mere om børns grundmotorik.  Er du interesseret i at høre mere?

  info@elverdal.dk
  (+45) 35 13 32 22
  Placering
  Dragabergveien 2
  4085 Hundvåg


  Referencenummer
  7376

  Byggeår
  2021