Børnehuset Bodil - et reference og et TRUST projekt

  Under ByK med TRUST samarbejdet har GMB landskabsarkitekter - nu LYTT Architecture - designet legepladsen til den midlertidige børnehave og daginstitution Børnehuset Bodil på Greisvej 91 på Amager. Elverdal er rådgiver på legepladsen, leverer legeredskaber og står for etablering.

  Børnehuset er et midlertidigt 3-årigt pavillonbyggeri til 10 børnegrupper, mens Københavns Kommune bygger en permanent bygning for daginstitutionen i Lybækgade. Som en del af projektet er der bygget en stor legeplads, hvor børnene kan boltre sig.

  Klatreleg til de mindste

  Det lave klatreanlæg med flere tårne giver sjove legemuligheder for de mindste børn. Med sin rutsjebane, klatrevæg, rampe, kravletunnel og hængebro er et sikkert lille anlæg at prøve nye udfordringer af.

  Her kan barnet virkelig lære at mestre sin krop. Der er flere ruter at klatre op og ned og rundt i klatreanlægget, som både kan udfordre og er overskuelige og trygge. En udfordring er at prøve at lege i højden og komme op og ned.
  Det styrker både balance- og koordineringsevner samt muskler at klatre, kravle, glide eller balancere over hængebroen. Det er udfordringer, barnet kan prøve forsigtigt af i begyndelsen, men henad vejen når det føles trygt, bliver der sat fart på og balance og kropskontrol bliver udfordret på ny.

  Pædagogisk læringsmiljø

  At hoppe udvikler sansemotorikken. Legepladsen har fået flere nedgravede trampoliner og springplatforme, som giver masser af leg.

  Legeområderne understøtter overordnet daginstitutionens fokus på, at omgivelserne skal appellere til barnets nysgerrighed og give mulighed for at udvikle legen.
  TRUST - midlertidige legepladser i Københavns Kommune

  Elverdal er underleverandør til det strategiske partnerskab TRUST, som løser opgaver for Københavns Kommune med renovering og byggeri af uderum i institutioner og skoler. Elverdal bistår med rådgivning om legepladsens design, etablering og legepladsredskaber.


  Læs mere om Elverdals rådgivning og TRUST-legepladser her.
  Placering
  Greisvej 91
  2300 Kbh.S


  Byggeår
  2019


  Referencenummer
  6657