LegeHavet - specialprojekt

– specialdesignet tematisk legeplads i det nye Nordhavn


Målgruppe

 • Til børn i alderen 0-10 år i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn.

Koncept

I udbuddet fra COBE var der ytret ønske om et skitseprojekt på to specialdesignede legeredskaber: Kranen og Fragtskibet, der i udtryk og materialevalg skulle harmonere med det omkringliggende havnemiljø og skildre Nordhavnens industrielle periode. Konceptet var fastlagt i udbuddet.

Legeværdi

Vi leverede forhindringsbane og øvrige legeredskaber. Projektet bestod af en specialdesignet kran indeholder legefunktioner i form af rutsje-, klatre- og kravlemuligheder. En løsning med både ophold, balance og fart, der understøtter scenariet om kranen på havnen.

Fragtskibet udgør en skibsstævn. En løsning der efter ønske forestiller et kæntret fragtskib, hvor varerne er faldet af og ligger i bølgegang. En multifunktionel løsning, hvor de ønskede skibselementerne er tænkt ind som legeredskaber med forskellige legefunktioner og opholdsområder.

Legepladsen lægger i høj grad op til rollelege og rummer derudover flere centrale sansemotoriske udfordringer:

 • Vestibulærsansen: gynge og svinge
 • Kinæstesisansen: kravle, klatre, balancere og hoppe
 • Taktilsansen: berøring med stål, græs, sand, gummi og træ

Materialevalg

Materialerne til LegeHavet er nøje udvalgt, så det i deres udtryk refererer tilbage til Nordhavnens industrielle periode. Et udtryk der fremmes med rustfri- og galvaniseret stål kombineret med eg. Bag disse valg ligger desuden nogle overvejelser, der sikrer, at redskaberne konstruktionsmæssigt overholder alle krav og sikrer god holdbarhed.

Proces

 1. Som rådgiver for bygherre By og Havn I/S inviteres Elverdal af COBE ind i konkurrencen, om at komme med det bedste bud på en kran og et fragtskib.
 2. Inden for en fastsat budgetramme var der ytret ønske om et skitseprojekt på to specialdesignede redskaber: Kranen og Fragtskibet. Hertil fulgte en dybdegående udbudsbeskrivelse med ønsker til legefunktioner, materialevalg og udtryk.
 3. Elverdal påbegynder den kreative proces med fortolkning af udbudsmateriale.
 4. Elverdal udnævnes som vindere.
 5. Elverdal sparrer løbende med kunden om eventuelle justeringer.
 6. Elverdal tegner den endelige løsning færdig.
 7. Elverdal fremstiller og implementeres den endelige løsning i de fysiske omgivelser.
 8. Aflevering og åbning af legepladsen.
Niels Bolt

Kontakt

Niels Bolt

niels@elverdal.dk

Placering

Danmark

Trelleborggade, 2100 København Ø

Udført

2017

Referencenummer