Dyhrs Skole

På Dyhrs Skole havde vi hos Elverdal frie tøjler til udformning af arealet omkring skolen. Det resulterede i et populært resultat med et væld af forskellige legeredskaber.


Funktion og placering i fokus

Dyhrs Skole er en privatskole for både indskoling, mellemtrin og udskoling. Skolen ønskede en renovering af deres skolegård for mellemtrin og udskoling med vedligeholdelsesfrie materiale og produkter. De havde stort set ingenting på pladsen, hvilket gav Elverdal frie tøjler med hensyn til udformningen af arealet. En af de store udfordringer lå blandt andet i de store niveauforskelle i området samt elevernes mange skift mellem undervisningslokalerne i de tæt beliggende bygninger. Derfor skulle redskabernes funktion og placering nøje medtænkes. Samtidig var det vigtigt, at der ved de enkelte redskaber var plads til mange børn på én gang. Skolen havde desuden en del små pletter med bar jord, der ofte blev til mudderområder i våde perioder. Løsningen blev en belægning af kunstgræs med minimale driftsomkostninger.
I den store skolegård med et større terrænfald, valgte vi at placere legeområderne i forskellige niveauer. Niveauerne blev skabt med egesveller, der samtidig fungerer som trappe. Legeområdet fremstår nu som et stort levende møbel. Der blev valgt et transparent legesystem i vedligeholdelsesfrie materialer og neutrale farver. De mange nye aktiviteter gør, at eleverne er blevet meget mere aktive i frikvartererne, og har betydet, at der er mere ro i timerne, færre konflikter og øget koncentration.


Kontakt
Jens Bo Thorsager
bo@thorsager.dk

Placering
Frederiksvej 10
4200 Slagelse

Byggeår
2016, 2017 og 2018

Referencenummer
2318, 2796, 3469 og 3820