Gammel Estrup 

    Legepladsen ligger i forbindelse med en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde:

    Gammel Estrup, Danmarks Herregårds Museum.

    Legepladsen er tænkt som en introduktion til museet i børnehøjde, hvor der er fortællinger fra f.eks. tjenestepigens verden og fortællinger om livet som adelig.

    Flere elementer fra Herregårdens arkitektur går igen på legepladsen. Legepladsen er offentlig tilgængelig.




    Materiale - Gammel Estrup


    Introduktion til museet

    - Stedsspecifik løsning


    Den nye legeplads er designet specielt til museet, og er skabt med tydelige referencer til Gammel Estrups herregårdsanlæg med volde og broer og det karakteristiske ottekantede tårn.

    Grundtanken er, at legepladsen skal give en børnevenlig introduktion til et besøg på herregården. Legepladsen indeholder tre klatrebaner og tilhørende lydsøjler, hvor man ved at dreje på et håndsving får herregårdshistorier fortalt af tjenestepigen, enkegrevinden og greven.

    Inde i legetårnet findes motiver, som man kan genfinde inde på selve herregården. På den måde kan man klatre, lytte, rutsje og lege sig ind i herregårdshistorien.




    Kreativ formidling - øget besøgstal



    Med herregårdslegepladsen havde museet en målsætning om at tiltrække endnu flere børn, og det er lykkedes over al forventning.

    Hvis man ser på det samlede besøgstal for juli og august for hhv. 2022 og 2023 kan der ses en fremgang på 14,1%. Hvis vi zoomer ind på antallet af børnegæster var der en stigning på hele 25,9%.



    Er du interesseret i at høre mere?



    Placering
    Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum
    Randersvej 2, 8963 Auning


    Referencenummer
    10339

    Byggeår
    2023