Anlægget i Bjerringbro

Bygherren af anlægget i Bjerringbro ønskede et samlingssted for de mange besøgende børn. På baggrund af dette udstedte Viborg Kommune en konkurrence om, hvem der skulle designe og udføre det nye område. Elverdal vandt konkurrencen og gik derefter i gang med tegne og designe projektet.


Et område for alle aldre
For at skabe en god sammenhørighed med resten af den store, gamle park blev Elverdals løsning et naturligt og transparent-udseende legeområde med organiske former. Legepladsen passer derfor fint ind til området med dets gamle og meget flotte træer.

Der er arbejdet med forskellige aktiviteter til tre aldersgrupper; vuggestue-/dagplejebørn, børnehavebørn og de lidt ældre børn. Dette skyldes, at Viborg Kommunen ønskede, at så mange af byens borgere ville få glæde af området. Pladserne er opdelt, men dog med naturligt overlap, så alle børn kan lege sammen på samme tid. Ved siden har vi opstillet borde og bænke, hvor der kan spises madpakker, eller pædagoger og forældre kan have overblik over de legende børn.

Hvad angår placeringen af legeområdet er der taget særligt hensyn til sol og skygge, så alle aldre kan få glæde af området på alle tidspunkter af dagen.