Jægerspris Skole

Facadehuse til leg, læring og ophold - en multifunktionel legepladsløsning uden faldhøjde

Krav om overflademontage og ingen faldhøjde

Med et allerede eksisterende plateau hos Jægerspris Skole har Elverdal stået for at skabe et fantasifuldt univers med facadehuse, spejle og musik. Området er målrettet indskolingen og lavet med tanke på at redskaberne skulle overflademonteres og ikke kræve faldhøjde.

Plateauet fremstår enkelt i sin fremtoning, men rent funktionelt byder det på et væld af muligheder for leg, ophold og fællesskab.

Et multifunktionelt plateau til både leg og læring

Idéen var at skabe et behageligt og funktionelt areal som lægger op til fælles leg. De farverige facadehuse giver liv til det ellers farveløse område, og skaber mindre rumligheder til at løbe, gemme og sætte sig i. Mellem husene giver de farvestrålende møbler mulighed for ophold, og i midten skaber et dynamisk musikanlæg centrum for legen.

De musikalske elementer består af en interaktiv musikkugle og en Elverfon, der fungerer som højttaler til mobiltelefonen. Musikkuglen kan bruges til afspilning af musik, historiefortællinger og bevægelsesopgaver, og samler dermed legen på plateauet. Enkelte facader er beklædt med spejle, der øger børnenes selvbevidsthed og kropsforståelse.


Flemming Jensen

Kontakt

Flemming Jensen

flemming@elverdal.dk

Placering

Danmark

Møllevej 90, 3630 Jægerspris

Udført

2017

Referencenummer